Montagehandleiding

Hier vind je een gemakkelijke handleiding voor je installatie.

Installatie Glazen Schuifwanden

Een glazen schuifwand installeren lijkt een complexe taak, maar eigenlijk is het zelf installeren ervan eenvoudiger dan je zou verwachten. Volg de instructies in deze handleiding en profiteer van onze praktische adviezen. Zo geef je jouw veranda of overkapping snel een stijlvolle upgrade met een glazen schuifwand.

Stap 1 Voorbereiding

Een gedegen voorbereiding is cruciaal. Voordat je begint, verzamel je het juiste gereedschap. Voor de plaatsing van een glazen schuifwand heb je het volgende nodig:

 • Ladder;
 • Rolmaat/Meetlint;
 • Schroeven voor de bevestiging van de U-profielen en de rails;
 • Boormachine;
 • (Cirkel)zaag (met een blad voor aluminium);
 • Minstens twee personen.

Een schuifwand van GlasNu wordt compleet met U-profielen, rails en glaspanelen geleverd. In onze werkplaats worden de boven- en onderprofielen reeds bevestigd. De verstelbare wielen zijn ook al aangebracht, wat zelfstandige plaatsing vereenvoudigt. Het is aanbevolen de schuifwand met twee personen te plaatsen.

Optionele extra'sOverweeg extra opties zoals funderingskokers, meenemers, tochtstrips en handgrepen. Deze en andere onderdelen vind je op onze bestelpagina.

Stap 2: Waterpas ondergrond verzekeren

Een gelijkmatige ondergrond is essentieel. Indien de vloer niet waterpas of stabiel is, gebruik dan een funderingskoker voor compensatie. Bij GlasNu adviseren we funderingskokers gelijktijdig met de schuifwand aan te schaffen, omdat deze na plaatsing niet toegevoegd kunnen worden.

Meet de dagmaten zorgvuldig. Dit zijn de breedte en hoogte van de opening. Zorg dat de fundering volkomen recht is. Plaats de funderingskoker voorafgaand aan de U-profielen en rails.

Advies van GlasNu: “Twijfel je over de egaliteit van je ondergrond? Schaf dan een funderingskoker aan. Plaats deze voordat je met de U-profielen en rails begint.”

Stap 3: U-profielen monteren

Boor voor en zaag de U-profielen op maat. Schroef ze vast aan de dagopening en controleer op rechtstandigheid. Plaats om de meter twee schroeven in het midden van de profielen.

Stap 4: Bovenprofiel meten, zagen en plaatsen

Meet de inbouwbreedte en zaag het bovenprofiel op maat. Bevestig het tussen de U-profielen met twee schroeven per meter.

Advies van GlasNu: “Gebruik bij een houten veranda schroeven en bij een aluminium veranda kit om de profielen vast te zetten.”

Stap 5: Onderprofiel behandelen

Meet de vloer tot zijbalk, zaag het onderprofiel en kit de onderzijde. Plaats en schroef vast, zorg dat het waterpas is.

Stap 6: Meenemers bevestigen

Meenemers zijn optioneel en zorgen voor het bedienen van je glaspanelen met een enkele beweging. Monteer deze in het H-profiel voor je de glaswand plaatst. Plaats de meenemers correct voor een gelijke overlap.

Voor een soepele en correcte werking van de glazen schuifwand is de juiste plaatsing van de meenemers cruciaal. De meenemers zorgen ervoor dat de panelen gelijkmatig en tegelijkertijd openen en sluiten. Hier volgt een aangepaste instructie voor de plaatsing van de meenemers voor GlasNu:

 1. Bepalen van de juiste positie: Voor een optimale werking moeten de meenemers precies in het midden van de overlap tussen de glaspanelen geplaatst worden. Bij een overlap van 6 centimeter dient het midden van de meenemer op 3 centimeter vanaf de rand van het paneel of vanaf het wieltje bevestigd te worden.
 2. Aanpassingen aan de wieltjes: Indien nodig, pas je de positie van de wieltjes aan om deze afstand mogelijk te maken. De plaatsing van de meenemer is leidend; de wieltjes kunnen verschoven worden om de juiste positie van de meenemers te accommoderen.
 3. Plaatsing van de meenemers: Zodra de correcte positie is vastgesteld, plaats je de meenemers in het H-profiel - het profiel waar het glaspaneel in rust.
 4. Bevestiging van de meenemers: Met behulp van een inbussleutel (maat 2), draai je de twee stelschroeven van de meenemer vast. Zorg ervoor dat ze stevig zijn bevestigd, maar draai ze niet té strak aan om beschadiging van het glas of de meenemer te voorkomen.

Door deze stappen te volgen, garandeert GlasNu dat de overlap tussen de panelen gelijk blijft, wat zorgt voor een esthetisch aangename en functionele glazen schuifwand.

Stap 7: Glazen Panelen installeren

Bevestig de rails en plaats de voorgemonteerde glazen panelen. Begin bovenaan en zorg voor een eigen spoor per paneel.

Advies van GlasNu: “Bij zes panelen en een driekanaals onderrail plaats je twee panelen op één spoor.”

GlasNu Tip: “Monteer de steellook-strips pas als de schuifwanden perfect waterpas zijn.”

Stap 8: Tochtstrips plaatsen

Bij steellook zijn deze inbegrepen. Anders meet je de afstand, snij je op maat en plaats je ze tussen de panelen.

Stap 9: Laatste controle

Controleer of alles goed vastzit en waterpas staat. Pas de hoogte van de wielen aan voor een vloeiende werking.

Advies van GlasNu: “Verzeker je ervan dat alle schroeven stevig vastzitten.”

Stap 10: Onderhoud

Zorg voor regelmatig onderhoud om de levensduur van de glazen schuifwand te garanderen. GlasNu biedt hiervoor speciale onderhoudspakketten.

Voor eventuele vragen of aanvullende hulp kunt u contact opnemen met onze klantenservice of een kijkje nemen op onze Vragen pagina.

Succes met de installatie van uw nieuwe glazen schuifwand!

Veiligheidsmaatregelen en Waarschuwingen voor GlasNu B.V. Glazen Schuifwanden

Belangrijk: Lees alle veiligheidsinstructies zorgvuldig door voordat u begint met de montage van uw glazen schuifwand.

 • Volg nauwgezet de montage-instructies zoals beschreven in onze handleiding. Neem bij onduidelijkheden contact op met GlasNu B.V.
 • Respecteer de geldende normen en wettelijke voorschriften tijdens de montage.
 • Monteer de glazen schuifwand altijd met ten minste twee personen.
 • Sla materialen op in een droge, geventileerde ruimte, uit de buurt van direct zonlicht.
 • Wees voorzichtig bij het openen van de verpakking en plaats onderdelen op een zachte, schone en vlakke ondergrond. Vermijd direct contact van glaspanelen met de grond.
 • Vervoer glaspanelen altijd liggend en gebruik zuignappen om breuk door spanning te voorkomen.
 • Let op krasgevoeligheid van gehard glas en voorkom beschadiging aan randen en hoeken.
 • Sta nooit op de glaspanelen.
 • Verander niets aan de constructie of de materialen, dit kan de veiligheid beïnvloeden.
 • Gehard glas mag niet worden bewerkt.
 • Beveilig de montageplaats met veiligheidslint om anderen op afstand te houden.
 • Draag geschikte beschermende kleding, zoals werkhandschoenen, stofmasker, veiligheidsbril, en anti-slip schoenen.
 • Zorg dat ladders stevig en stabiel staan.
 • Installeer de schuifwand op een vlakke, stabiele ondergrond die minimaal 390kg per meter kan dragen.
 • Controleer regelmatig of alle bevestigingsmiddelen goed vastzitten.
 • Verwijder het product volgens lokale wetgeving.

GlasNu B.V. wijst alle aansprakelijkheid af voor schade of letsel veroorzaakt door het niet volgen van deze veiligheidsmaatregelen en instructies of door onachtzaamheid tijdens montage, gebruik en onderhoud van het product en eventuele accessoires.