Makkelijk zelf monteren.

Onze schuifwanden zijn ideaal doe-het-zelvers.
Met onze video's is glazen schuifwanden plaatsen zo gedaan.

10 mm Verhard
Veiligheidsglas
Hoogwaardige
Onderdelen
Veiligheid
5x sterker glas

Laat je inspireren en ontdek gratis levering in heel Nederland met 5 werkdagen. Met onze montage-handleiding krijg je meer inzicht in het plaatsen en kan je vertrouwd je bestelling samenstellen en bestellen.

Stap 1.
Voorbereiding

Stap 1.
Voorbereiding

Een gedegen voorbereiding is cruciaal. Voordat je begint, verzamel je het juiste gereedschap. Voor de plaatsing van een glazen schuifwand heb je het volgende nodig:

Stap 2.
Waterpas fundering

Stap 2.
Waterpas fundering

Een gelijkmatige ondergrond is essentieel. Indien de vloer niet waterpas of stabiel is, gebruik dan een funderingskoker voor compensatie. Bij GlasNu adviseren we funderingskokers gelijktijdig met de schuifwand aan te schaffen, omdat deze na plaatsing niet toegevoegd kunnen worden.

Meet de dagmaten zorgvuldig. Dit zijn de breedte en hoogte van de opening. Zorg dat de fundering volkomen recht is. Plaats de funderingskoker voorafgaand aan de U-profielen en rails.

Stap 3.
U-Profielen monteren

Stap 3.
U-Profielen monteren

Boor voor en zaag de U-profielen op maat. Schroef ze vast aan de dagopening en controleer op rechtstandigheid. Plaats om de meter twee schroeven in het midden van de profielen.

Stap 4.
Bovenprofiel plaatsen

Stap 4.
Bovenprofiel plaatsen

Meet de inbouwbreedte en zaag het bovenprofiel op maat. Bevestig het tussen de u-profielen met twee schroeven per meter.

Stap 5.
Onderprofiel plaatsen

Stap 5.
Onderprofiel plaatsen

Meet de vloer tot zijbalk, zaag het onderprofiel en kit de onderzijde. Plaats en schroef de onderrail vast, zorg er voor dat het waterpas is.

Stap 6.
Glaspanelen instaleren

Stap 6.
Glaspanelen installeren

Bevestig de rails en plaats de voorgemonteerde glazen panelen. Begin bovenaan en zorg voor een eigen spoor per paneel.

Stap 7.
Meenemers bevestigen

Stap 7.
Meenemers bevestigen

Meenemers zijn optioneel en zorgen voor het bedienen van je glaspanelen met een enkele beweging. Monteer deze in het H-profiel voor je de glaswand plaatst. Plaats de meenemers correct voor een gelijke overlap.

Voor een soepele en correcte werking van de glazen schuifwand is de juiste plaatsing van de meenemers cruciaal. De meenemers zorgen ervoor dat de panelen gelijkmatig en tegelijkertijd openen en sluiten. Hier volgt een aangepaste instructie voor de plaatsing van de meenemers voor GlasNu:

Stap 8.
Tochtstrippen plaatsen

Stap 8.
Tochtstrippen plaatsen

Meet de afstand van het hoogte en vervolgens snij je deze op maat en plaats je ze tussen de panelen. De tochtstrip plaatst u aan één zijkant van de glazen schuifdeur om zo de tocht tegen te gaan die door de panelen door komt.

Stap 9.
Controle en onderhoud

Stap 9.
Controle en onderhoud
Controle

Controleer of alles goed vastzit en waterpas staat. Pas de hoogte van de wielen aan voor een vloeiende werking.

Onderhoud

Zorg voor regelmatig onderhoud om de levensduur van de glazen schuifwand te garanderen. Wij zorgen er voor dat deze minimaal blijven door kwalitatieve onderdelen te bieden die wij zelf jarenlang hebben getest bij veranda's en overkappingen.

Veiligheidsmaatregelen
en waarschuwingen

Lees alle veiligheidsinstructies zorgvuldig door voordat u begint met de montage van uw glazen schuifwand.

*Bij GlasNu streven we ernaar om onze producten zo nauwkeurig mogelijk weer te geven op onze website. Echter, we willen u erop wijzen dat de werkelijke kleuren van de glazen schuifwanden en profielen enigszins kunnen afwijken van wat u op uw scherm ziet. Dit kan komen door variaties in scherm-kalibraties en resoluties over verschillende apparaten, zoals computers, tablets en smartphones.

**Voordat u uw definitieve keuze maakt, raden we u aan om rekening te houden met mogelijke kleurvariaties. Indien kleurnauwkeurigheid van essentieel belang is voor uw project, kunt u contact opnemen met onze klantenservice voor meer informatie of het aanvragen van een kleurstaal, indien beschikbaar.

GlasNu service voor ieder

Laat je ontzorgen en
ervaar gemak

Inbegrepen met elke schuifwand

Zorgeloos bestelproces

✓  Lange garantie van 5 jaar
✓  Snelste levering met 5 dagen
✓  Breedste assortiment
✓  Gratis levering in heel Nederland

Bestel Glazen Schuifwanden

Advies en prijs opvragen

Wij helpen voor de beste oplossing

✓  Op maat constructie als optie
✓  Makkelijke video’s voor montage
✓  Zorgeloze installatie service
✓  Binnen 2 werkdagen een offerte

Prijs Opvragen

Op zoek naar inspiratie?

Download gratis catalogus

✓  Lange garantie van 5 jaar
✓  Snelste levering met 5 dagen
✓  Breedste assortiment
✓  Gratis levering in heel Nederland

Download Gratis Catalogus