Glaspaneel Details

Hier vind je uitgebreid informatie over onze Glaspanelen.

Glaspanelen Details

Europese Kwaliteitsstandaard

Onze glaspanelen zijn gemaakt volgens de strikte Europese normen. Dit betekent dat ze voldoen aan specifieke toleranties, vlakheid, randafwerking en fragmentatie-eisen, zodat u verzekerd bent van een product dat zowel veilig als duurzaam is.

Verhoogde Veiligheid en Mechanische Kenmerken

Elk glaspaneel ondergaat een gecontroleerd verwarmings- en koelproces om thermisch gehard soda-kalk-silicaatveiligheidsglas te produceren. Dit resulteert in een glasproduct met een veel hogere weerstand tegen mechanische en thermische stress dan standaardglas, wat de kans op breuk vermindert.

Soorten en Vormen

We bieden een breed scala aan opties, waaronder zowel vlakke als gebogen glaspanelen. We hebben ook glas met een keramische laag die tijdens het hardingsproces wordt ingebrand, wat zorgt voor een langdurige en duurzame afwerking.

Extra Bewerkingsopties

Onze glaspanelen kunnen worden gecoat of gelamineerd voor extra functionaliteiten, zoals verbeterde isolatie of zonwering, zonder afbreuk te doen aan de sterkte of veiligheid van het glas.

Precisie en Aanpassingsmogelijkheden

Al onze glaspanelen worden nauwkeurig gesneden en kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften. Of het nu gaat om een bepaalde maat of vorm, wij kunnen aan uw eisen voldoen.

Vervaardigingsprocessen

We maken gebruik van zowel horizontale als verticale processen om aan verschillende vorm- en randeisen te voldoen. Dit biedt meer flexibiliteit in het ontwerp en de implementatie van onze glasproducten.

Toepassingsveelzijdigheid

Onze glaspanelen zijn veelzijdig inzetbaar, van douchecabines en balkons tot commerciële gebouwen. Ze zijn niet alleen functioneel maar ook esthetisch verantwoord, waardoor ze een ideale keuze zijn voor een breed scala aan toepassingen.

Gedetailleerde Specificaties

Voor diegenen die op zoek zijn naar meer technische informatie, hebben we gedetailleerde normatieve referenties beschikbaar die betrekking hebben op basisproducten van soda-kalk-silicaatglas, inclusief definitie van mechanische eigenschappen en testmethoden.

Glasproducten

Thermisch versterkt sodakalk silicaat veiligheidsglas is een gespecialiseerd type veiligheidsglas. Dit glas ondergaat een thermisch hardingsproces en voldoet meestal aan een van de verschillende internationale normen, waaronder:

  • EN 572-1 voor sodakalk silicaatglas: Dit is de basisnorm die de uitgangspunten vaststelt voor wat kwalificeert als sodakalk silicaatglas.
  • EN 572-2 voor floatglas: Floatglas wordt geproduceerd volgens een specifieke methode die resulteert in een zeer vlak, uniform glasblad.
  • EN 572-4 voor getrokken plaatglas: Deze norm heeft betrekking op plaatglas geproduceerd via de trektechniek, die verschillende eigenschappen biedt in vergelijking met floatglas.
  • EN 572-5 voor gestructureerd glas: Deze norm behandelt glas dat van een patroon is voorzien, meestal voor esthetische doeleinden.
  • EN 572-8 voor geleverde en uiteindelijke snijformaten: Deze norm schetst de specificaties voor de formaten waarin de glasplaten kunnen worden geleverd en vervolgens tot gesneden.
  • EN 1096-1 voor gecoat glas: Deze norm is voor glas dat gecoat is voor verschillende functionaliteiten, zoals antireflectie of lage emissiviteit coatings.

De standaard staat bovendien nominale diktes toe die verder gaan dan die expliciet vermeld staan, wat flexibiliteit biedt in productopties.

Breukeigenschappen

De unieke eigenschap van thermisch versterkt sodakalk silicaat veiligheidsglas is het breukpatroon. Als het breekt, spat het uiteen in kleine stukjes met stompe randen, waardoor het risico op letsel wordt verminderd. Deze eigenschap hangt direct samen met de hoeveelheid oppervlaktecompressie die tijdens het hardingsproces is geïntroduceerd.

Afmetingen en Toleranties

1. Nominale Dikte en Dikte-toleranties

De dikte van dit type glas wordt gehouden aan strenge toleranties zoals gespecificeerd in de relevante productnormen.

2. Breedte en Lengte (Afmetingen)

De afmetingen voor rechthoekige panelen worden gespecificeerd met de breedte eerst, gevolgd door de lengte. Fabrikanten moeten worden geraadpleegd voor maximale en minimale maten.

3. Vlakheid

In tegenstelling tot gegloeid glas kan thermisch gehard glas niet perfect vlak zijn vanwege de aard van het verhardingsproces. Verschillende soorten vervormingen zoals buiging, rolgolf en randlift zijn mogelijk.

Ik hoop dat deze uitbreiding een gedetailleerd inzicht geeft in de technische aspecten van thermisch versterkt soda-kalk silicaat veiligheidsglas volgens de EN 12150-1:2015 norm.