Stap-voor-stap
bestelhandleiding voor Glazen Schuifwanden

Bestel Nu
Snelste levering met 5 dagen.
5 jaar garantie op alle producten.

Standaard Inbegrepen

Ontdek de fundamentele onderdelen

Bij de aanschaf van onze glazen schuifwanden ontvangt u een compleet pakket met essentiële onderdelen die zorgen voor een optimale werking en duurzaamheid.

Bovenrail - Uw Garantie voor StabiliteitDe bovenrail, een onmisbaar onderdeel van onze glazen schuifwanden, is altijd inbegrepen. Deze rail, bijvoorbeeld voor een 3-rails systeem, is 68,5 mm breed en 70 mm hoog. Het zorgt voor een stevige en veilige bevestiging van de schuifdeuren. De geïntegreerde tochtborstels in de bovenrail verhinderen effectief het binnendringen van lucht en vuil, wat bijdraagt aan zowel comfort als hygiëne.

Onderrail - Solide en StijlvolOok inbegrepen is de onderrail, cruciaal voor de functionaliteit van uw schuifwand. Deze rail, eveneens in een 3-rails uitvoering, heeft een breedte van 65,2 mm en een hoogte van 20 mm. Vervaardigd uit hoogwaardig, zilverkleurig aluminium, wordt deze rail geleverd in de door u gekozen profielkleur (koppels niet inbegrepen). De onderrail vormt de basis waarop de glazen deuren rusten, ondersteund door wieltjes voor een vloeiende beweging.

Glasprofiel - Soepele Beweging VerzekerdElk pakket bevat een glasprofiel, ook bekend als het H-profiel. Dit profiel, waar u het glas aan één zijde bevestigt met de meegeleverde rubber, en aan de andere zijde de verstelbare, dubbel gelagerde wielen monteert, zorgt voor een soepele en stabiele beweging van elk paneel. De wielen, vier per paneel, zijn gehuisvest in een stevige aluminium behuizing. Dit glasprofiel, in combinatie met het gewicht van het glas, garandeert een stabiele en soepele werking van uw schuifwand.

Deze zorgvuldig ontworpen en meegeleverde onderdelen verzekeren dat uw glazen schuifwand niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel betrouwbaar en duurzaam in gebruik.

Stap 1 Glastype Selectie

Glas Opties

Helder
Getint

Wanneer u kiest voor 10mm verhard veiligheidsglas voor uw project, staan u twee aantrekkelijke opties ter beschikking: helder glas en getint glas. Beide opties bieden de robuustheid en veiligheid die kenmerkend zijn voor 10mm verhard glas, maar ze hebben elk unieke eigenschappen en voordelen.

Helder GlasHelder 10mm verhard veiligheidsglas staat bekend om zijn transparantie en helderheid. Het biedt een onbelemmerd zicht en maximaliseert de natuurlijke lichtinval. Deze optie is ideaal voor ruimtes waar u de nadruk wilt leggen op openheid en een ruimtelijk gevoel. Het heldere glas past perfect in omgevingen waar connectie met de buitenwereld gewenst is, zoals in woonkamers, kantoren of winkelfronten.

Voordelen van Helder Glas

 • Maximale transparantie en helderheid
 • Natuurlijke lichtinval
 • Ongehinderd zicht naar buiten
 • Versterkt het gevoel van open ruimte

Getint GlasGetint 10mm verhard veiligheidsglas biedt daarentegen meer privacy en zonwering. Het is ideaal voor ruimtes waar u behoefte heeft aan bescherming tegen felle zonlicht en warmte, of waar privacy belangrijk is. Het getinte glas heeft ook een esthetische kwaliteit, voegt een stijlvol en modern element toe aan het gebouw en kan helpen bij het reguleren van de binnentemperatuur.

Voordelen van Getint Glas

 • Verhoogde privacy
 • Bescherming tegen fel zonlicht
 • Warmteregulatie
 • Esthetisch aantrekkelijk

Zowel helder als getint 10mm verhard veiligheidsglas bieden een hoge mate van veiligheid en duurzaamheid, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor een breed scala aan toepassingen. Uw keuze zal afhangen van de specifieke behoeften en stijlvoorkeuren van uw project.

Stap 2 Profielkleuren

Selectie Profiel Kleuren

Spierwit RAL 9010
Cream RAL 9001
Quartz Grey RAL 7039
Antraciet RAL 7016
Zwart RAL 9005

Personaliseer de uitstraling van uw glazen schuifwand door de kleur van de aluminium profielen te kiezen. Onze beschikbare kleuropties, allemaal in hoogwaardige structuurlak RAL-kleuren (Mat afwerking), bieden zowel klassieke als moderne afwerkingen die naadloos in elk ontwerp passen:

 • Spierwit (RAL 9010): Een heldere, frisse witte tint die zorgt voor een schone en tijdloze uitstraling.
 • Cream (RAL 9001): Een zachte, crèmekleurige tint voor een warme en uitnodigende sfeer.
 • Quartz Grey (RAL 7039): Een stijlvolle, eigentijdse grijstint die zowel modern als elegant is.
 • Antraciet (RAL 7016): Een diepe, antracietgrijze kleur, perfect voor een chique en verfijnde look.
 • Zwart (RAL 9005): Klassiek zwart voor een strakke, moderne en krachtige uitstraling.

Elke kleurkeuze verrijkt de esthetische waarde van uw glazen schuifwanden en zorgt voor een perfecte harmonie met uw interieur- en exterieurstijl.

Glazen-Schuifwand-Antraciet-GlasNu

Stap 3 Breedte Schuifwand

Maatvoering Glaspanelen

Breedte (mm)
820 / 900 / 930
/ 980 / 1030
Op Maat Mogelijk*

De juiste breedte inmeten

Het kiezen van de perfecte glazen schuifwand begint bij het nauwkeurig inmeten van uw ruimte. Onze schuifwanden zijn beschikbaar in verschillende breedtes, variërend van 2 tot 6 meter, passend bij de breedte van uw opening. Dit stemt overeen met ons aanbod van 2 tot 6 rails.

Stap-voor-stap Meten

 1. Meet de Opening: Meet de breedte van de opening waar u de glazen schuifwand wilt plaatsen.
 2. Kies het Aantal Rails: Afhankelijk van de gemeten breedte, kiest u een railsysteem van 2 tot 6 rails.
 3. Bepaal het Aantal Glaspanelen:Als voorbeeld kunnen wij een 103cm breed paneel nemen. Bijvoorbeeld, een schuifwand met 2 glaspanelen sluit een opening af tot 203cm.

Belangrijk om te Weten

 • Bij onze standaard breedte van 103cm per paneel, overlappen de glaspanelen met 3cm.
 • Is uw opening kleiner dan 203cm bij een 2-rails systeem? Geen zorgen, de panelen zullen iets meer overlappen, wat geen probleem is.
 • Bij een te grote overlap kan het echter beter zijn om smallere panelen te overwegen of het gebruik van minder glaspanelen. Dit zorgt voor een optimale functionaliteit en esthetiek van uw schuifwand.

Door deze stappen te volgen, zorgt u ervoor dat uw glazen schuifwand perfect past en een stijlvolle toevoeging is aan uw ruimte.

Stap 4 (Inbouw)hoogte Schuifwand

Standaard
Hoogtes (mm)
1850 / 1900 / 1950
/ 2000 / 2050 / 2100
/ 2150 / 2200 / 2250
/ 2300 / 2350 / 2400
/ 2450 / 2500 / 2550
/ 2600 / 2650 / 2700

Meten van de juiste hoogte

Een essentiële stap bij het selecteren van uw glazen schuifwand is het bepalen van de juiste hoogte. Een nauwkeurige meting zorgt voor een perfecte pasvorm en optimale werking van het schuifwand-systeem.

Stappen voor het Meten van de Hoogte

 1. Bepaal de Inbouwhoogte: Begin met het meten van de inbouwhoogte, oftewel de werkhoogte, voor uw schuifwand-systeem. Meet hiervoor vanaf de vloer tot aan de bovenkant van de opening waar het systeem geïnstalleerd wordt.
 2. Houd Rekening met de Maat van de Glasplaten: Het is belangrijk om te weten dat de glasplaten altijd 100 mm korter zijn dan de gemeten inbouwhoogte. Dit is om ruimte te bieden voor de boven- en onderrail en zorgt voor een soepele werking.
 3. Speling voor Afstelling: U heeft een speling van 40 mm om de schuifwand precies af te stellen. Dit geeft enige flexibiliteit bij het installeren en zorgt voor een naadloze afwerking.

Raadpleeg Onze Maattabel:Voor een volledig overzicht van alle beschikbare hoogtes en de overeenkomstige dagmaat, raden we aan onze maattabel te raadplegen. Hier vindt u de perfecte maat voor uw specifieke situatie.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, kunt u er zeker van zijn dat uw glazen schuifwand niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel optimaal werkt.

Onderdelen

Voor de afgewerkte schuifwand

Maak uw glazen schuifwand compleet met onze selectie van optionele accessoires, ontworpen voor functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek.

U-profiel: Strakke afwerking en bescherming

Ons U-profiel, 50mm breed en 35mm diep, wordt tegen de muur of staander gemonteerd en zorgt voor een elegante afwerking. Het profiel is voorzien van tochtborstels, wat niet alleen de glasopvang bevordert, maar ook voorkomt dat de glaspanelen kieren. Bovendien biedt het extra bescherming tegen glasbeschadiging.

Tochtstrips: Bescherming en isolatie tegen elementenTochtstrips zijn een eenvoudige, maar effectieve oplossing tegen tocht en ongedierte. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en passen naadloos op de glaspanelen, waardoor uw ruimte comfortabeler wordt.

Deurgrepen: Functioneel en stijlvolVoor extra gebruiksgemak bieden wij handgrepen aan, gemaakt van duurzaam aluminium. Deze handgrepen verhogen niet alleen het comfort maar dragen ook bij aan de esthetische waarde van uw schuifwand.

Funderingskoker: Essentieel voor ongelijke ondergrondenBij installatie op ongelijke tegels of plaatsen met veel afschot is de funderingskoker onmisbaar. Deze koker, met afmetingen van 60x100mm, zorgt voor een stabiele basis. Let op: de funderingskoker moet vóór de montage van de glaswand geïnstalleerd worden.

Meenemers: Gemakkelijk schuiven van panelenVergroot het gebruiksgemak van uw schuifwand met onze meenemers. Deze slimme toevoeging zorgt ervoor dat de glaspanelen elkaar meenemen bij het schuiven, waardoor individueel schuiven niet meer nodig is. Voor optimale werking is een waterpas ondergrond essentieel; bij twijfel adviseren wij het gebruik van een funderingskoker.

Elk van deze accessoires is zorgvuldig ontworpen om de functionaliteit en uitstraling van uw glazen schuifwand te verhogen, terwijl het ook bijdraagt aan een langdurige tevredenheid en comfort.

Personaliseer en
bestel in een oogwenk

Ons makkelijke bestelsysteem geeft je de vrijheid om je schuifdeuren volledig aan te passen aan je behoeften. Kies de afmetingen, de kleuren en de afwerking die bij jouw interieur passen, en plaats je bestelling in een oogwenk. Met handige online tools en duidelijke instructies is het personaliseren van je schuifdeuren nog nooit zo eenvoudig geweest.