January 8, 2024

Waarom veiligheidsglas voor bedrijven

In de moderne commerciële omgeving is veiligheid een topprioriteit. Bedrijven van alle soorten en maten zoeken naar manieren om hun faciliteiten veiliger en functioneler te maken.

Waarom 10mm Gehard Glas de Slimme Keuze Is

 

Sterkte en duurzaamheid

Gehard glas staat bekend om zijn uitzonderlijke sterkte. Het is ongeveer vijf keer sterker dan standaard floatglas. Dit wordt bereikt door een proces van extreme verhitting en snelle koeling, wat het glas niet alleen harder maakt, maar ook meer bestand tegen temperatuurveranderingen. In commerciële settings, waar de kans op menselijk verkeer en interactie hoog is, biedt dit een cruciale beschermingslaag.

 

Veiligheid bij breuk

Een van de meest opmerkelijke voordelen van 10mm gehard glas is de manier waarop het breekt. In tegenstelling tot gewoon glas, dat gevaarlijke scherven kan veroorzaken, breekt gehard glas in kleine, korrelige stukjes. Deze eigenschap minimaliseert het risico op ernstige verwondingen bij een ongeluk, wat van vitaal belang is in openbare en commerciële ruimtes.

 

Thermische weerstand

Commerciële gebouwen, vooral die met grote glazen oppervlakken, hebben vaak te maken met temperatuurvariaties. Gehard glas heeft een verhoogde weerstand tegen thermische stress, wat betekent dat het bestand is tegen hogere temperaturen zonder te breken. Dit maakt het een ideale keuze voor plaatsen zoals voorgevels, entrees, en grote ramen die blootstaan aan direct zonlicht.

 

Veelzijdigheid en esthetiek

Naast de veiligheids- en duurzaamheidsvoordelen, biedt gehard glas ook veelzijdigheid in ontwerp. Het kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen, van glazen deuren en scheidingswanden tot balustrades en gevelbekleding. De helderheid en moderniteit van gehard glas passen perfect bij de hedendaagse architecturale stijlen, waardoor het een populaire keuze is voor bedrijven die hun ruimte een strakke, professionele uitstraling willen geven.

 

Conclusie

De keuze voor 10mm gehard veiligheidsglas in commerciële instellingen is meer dan een veiligheidsmaatregel; het is een investering in duurzaamheid, esthetiek en veelzijdigheid. Of het nu gaat om het verhogen van de veiligheid of het verbeteren van het uiterlijk van een ruimte, gehard glas staat bovenaan de lijst van slimme keuzes voor bedrijven die vooruit denken.

De voordelen van glazen schuifwanden in het voorjaar
Het transformeren van uw veranda voor het voorjaar
Isolatieglas in commerciële gebouwen

GlasNu service voor ieder

Laat je ontzorgen en ervaar gemak

Inbegrepen met elke schuifwand

Zorgeloos bestelproces

✓  Lange garantie van 5 jaar
✓  Snelste levering met 5 dagen
✓  Breedste assortiment
✓  Gratis levering in heel Nederland

Bestel Glazen Schuifwanden

Advies en prijs opvragen

Wij helpen voor de beste oplossing

✓  Op maat constructie als optie
✓  Makkelijke video’s voor montage
✓  Zorgeloze installatie service
✓  Binnen 2 werkdagen een offerte

Prijs Opvragen

Op zoek naar inspiratie?

Download gratis catalogus

✓  Lange garantie van 5 jaar
✓  Snelste levering met 5 dagen
✓  Breedste assortiment
✓  Gratis levering in heel Nederland

Download Gratis Catalogus