February 5, 2024

Veiligheid en stijl: Alles over veiligheidsglas

Ontdek de unieke combinatie van veiligheid en stijl met veiligheidsglas. Ideaal voor elke ruimte, biedt het zowel bescherming als schoonheid.

Inleiding

In de wereld van moderne architectuur en interieurontwerp, speelt veiligheidsglas een cruciale rol, vooral in glazen schuifwanden. Het combineert de essentiële aspecten van veiligheid met de esthetiek van glas, wat het een ideale keuze maakt voor zowel residentiële als commerciële gebouwen.

 

Wat is veiligheidsglas?

Veiligheidsglas is een type gehard of gelamineerd glas dat is ontworpen om te voorkomen dat het breekt in scherpe, gevaarlijke scherven. Dit wordt bereikt door het glas te behandelen met thermische of chemische processen, waardoor het sterker wordt dan gewoon glas.

 

Gehard vs. gelaagd glas

Er zijn twee hoofdtypen veiligheidsglas: gehard en gelaagd. Gehard glas is extreem sterk en, indien gebroken, breekt het in kleine, ongevaarlijke stukjes. Gelaagd glas bestaat uit meerdere glaslagen met daartussen een beschermende interlaag, die voorkomt dat het glas volledig uiteenvalt bij breuk.

 

Veiligheid kenmerken

Veiligheidsglas is ontworpen om het risico op verwondingen te minimaliseren. Het is bestand tegen harde stoten en druk, wat het ideaal maakt voor gebieden waar veiligheid een zorg is, zoals schuifwanden, balkons, douches en meer.

 

Stijlvolle ontwerpopties

Naast veiligheid biedt veiligheidsglas ook diverse ontwerpopties. Het komt in verschillende afwerkingen en kan worden aangepast om aan specifieke esthetische en functionele eisen te voldoen. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor zowel interieur- als exterieurontwerp.

 

Toepassingen in woningen en commerciële ruimtes

Van huizen tot kantoren en commerciële gebouwen, veiligheidsglas is een populaire keuze voor vele toepassingen. Het biedt niet alleen bescherming, maar verhoogt ook de algehele uitstraling van de ruimte.

 

Conclusie

Veiligheid en stijl gaan hand in hand met veiligheidsglas. Of het nu gaat om het creëren van een veilige omgeving of het toevoegen van een element van moderniteit en klasse, veiligheidsglas is een uitstekende keuze voor iedereen die het beste van beide werelden zoekt.

De voordelen van glazen schuifwanden in het voorjaar
Het transformeren van uw veranda voor het voorjaar
Isolatieglas in commerciële gebouwen

GlasNu service voor ieder

Laat je ontzorgen en ervaar gemak

Inbegrepen met elke schuifwand

Zorgeloos bestelproces

✓  Lange garantie van 5 jaar
✓  Snelste levering met 5 dagen
✓  Breedste assortiment
✓  Gratis levering in heel Nederland

Bestel Glazen Schuifwanden

Advies en prijs opvragen

Wij helpen voor de beste oplossing

✓  Op maat constructie als optie
✓  Makkelijke video’s voor montage
✓  Zorgeloze installatie service
✓  Binnen 2 werkdagen een offerte

Prijs Opvragen

Op zoek naar inspiratie?

Download gratis catalogus

✓  Lange garantie van 5 jaar
✓  Snelste levering met 5 dagen
✓  Breedste assortiment
✓  Gratis levering in heel Nederland

Download Gratis Catalogus