December 4, 2023

Jouw stappenplan voor het onderhouden van glazen schuifdeuren

Door regelmatig onderhoud te plegen, kun je de levensduur van je glazen schuifdeuren verlengen en ervoor zorgen dat ze er altijd op hun best uitzien.

Glazen schuifdeuren voegen niet alleen een vleugje elegantie toe aan je huis, maar ze bieden ook een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Om te zorgen dat je glazen schuifdeuren er jarenlang prachtig uitzien en soepel blijven functioneren, is het essentieel om regelmatig onderhoud uit te voeren. Hier is jouw stappenplan voor het onderhouden van glazen schuifdeuren.

 

1. Regelmatig Reinigen

Begin met regelmatig reinigen. Verwijder stof en vuil met een zachte borstel of een plumeau. Gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel vermengd met water om vingerafdrukken en vlekken voorzichtig weg te vegen. Zorg ervoor dat je geen schurende materialen gebruikt die het glas kunnen krassen.

 

2. Smeersysteem Onderhouden

Controleer het smeersysteem van de schuifdeuren. Smeermiddel kan na verloop van tijd opdrogen, dus breng indien nodig smeermiddel aan op de rails en de bewegende delen. Dit zorgt ervoor dat de deuren soepel blijven glijden.

 

3. Controleer afdichtingen

Inspecteer de rubberen afdichtingen rondom de schuifdeuren. Zorg ervoor dat ze in goede staat verkeren en vrij zijn van scheuren of slijtage. Vervang beschadigde afdichtingen om te voorkomen dat lucht en vocht binnendringen.

 

4. Glasinspectie

Controleer het glas op eventuele beschadigingen, krassen of chips. Vervang indien nodig beschadigd glas om de veiligheid en het uiterlijk van de deuren te behouden.

 

5. Onderdelen controleren

Controleer alle hardware, zoals handgrepen en vergrendelingen. Zorg ervoor dat ze stevig zijn bevestigd en goed functioneren. Als er problemen zijn, repareer of vervang dan de betreffende onderdelen.

 

6. Beveiligings-check

Als je schuifdeuren een vergrendelingssysteem hebben, zorg er dan voor dat het goed werkt en zorg dat je huis veilig is.

 

Door regelmatig onderhoud te plegen, kun je de levensduur van je glazen schuifdeuren verlengen en ervoor zorgen dat ze er altijd op hun best uitzien. Het is een kleine investering in tijd en moeite die op de lange termijn grote voordelen oplevert.

Bij GlasNu begrijpen we het belang van goed onderhoud voor glazen schuifdeuren. Als je vragen hebt over het onderhouden van je schuifdeuren of als je op zoek bent naar hoogwaardige glazen schuifdeuren voor je huis of project, staan onze experts klaar om je te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

De voordelen van glazen schuifwanden in het voorjaar
Het transformeren van uw veranda voor het voorjaar
Isolatieglas in commerciële gebouwen

GlasNu service voor ieder

Laat je ontzorgen en
ervaar gemak

Inbegrepen met elke schuifwand

Zorgeloos bestelproces

✓  Lange garantie van 5 jaar
✓  Snelste levering met 5 dagen
✓  Breedste assortiment
✓  Gratis levering in heel Nederland

Bestel Glazen Schuifwanden

Advies en prijs opvragen

Wij helpen voor de beste oplossing

✓  Op maat constructie als optie
✓  Makkelijke video’s voor montage
✓  Zorgeloze installatie service
✓  Binnen 2 werkdagen een offerte

Prijs Opvragen

Op zoek naar inspiratie?

Download gratis catalogus

✓  Lange garantie van 5 jaar
✓  Snelste levering met 5 dagen
✓  Breedste assortiment
✓  Gratis levering in heel Nederland

Download Gratis Catalogus